Pčelarstvo "Vrbljanac"

Med sa ćurekot sjemenom

Slika

Naziv: Med sa ćurekot sjemenom

Cijena: 13,50 KM

Pakovanje: 200 g

Količina:


Napomena:
Nudimo besplatnu dostavu na području Banja Luke. Šaljemo i u ostale dijelove BiH, cijena dostave je 7KM za narudžbe ispod 30KM, za veće narudžbe od 30KM besplatna dostava za područje cijele BiH.

Započeti svaki dan kašikom meda oduvijek je bio lijek za jačanje imuniteta, med sa ćurekot sjemenom možet dodatno zaštititi organizam od bakterija i virusa.

Sjemenke čurokota koristile su se godinama u tradicionalnim medicinama Dalekog istoka, Indije i Sjeverne Afrike. Čurokot u narodu često nazivaju začinom s hiljadu ljekovitih svojstava koji liječi sve osim smrti. Ovaj začin su tek u skorije vrijeme otkrili doktori alternativne medicine, imunolozi i farmaceuti.

Med sa ćurekot sjemenom i njegova ljekovita svojstva

Med sa ćurekot sjemenom je melem za organizam koji je učinkovit u jačanju imunološkog sistema i tretmanu mnogih bolesti.

Med sa ćurekot sjemenom sjemenom smanjuje povišen krvni pritisak i time doprinosi zdravom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, doprinosi zdravlju pluća i gornjeg raspiratornog sistema, a pokazao se kao vrlo učinkovit kod liječenja astme i bronhitisa. Med s čurokotom koristi se i kod liječenja bolesnih bubrega te psorijaze kod djece.

Odličan je i za liječenje akni, alergija, nadimanja, stomačnih tegoba, celulita, prehlade, bolova u zglobovima, upale desni te nedostatka koncentracije. Čurokot se u alternativnoj medicini koristi i za liječenje impotentnosti i teških oblika neplodnosti.

Preporučuje se kozumiranje od jedne do dvije male kašike meda s čurokotom svako jutro, na prazan stomak ili prije obroka. Ovaj med mora se konzumirati drvenom ili plastičnom kašikom. Ukoliko vam je smjesa jaka, možete je zaliti šoljicom nekog toplog napitka.