Pčelarstvo "Vrbljanac"

Med sa đumbirom

Slika

Naziv: Med sa đumbirom

Cijena: 11,50 KM

Pakovanje: 200 g

Količina:


Napomena:
Nudimo besplatnu dostavu na području Banja Luke. Šaljemo i u ostale dijelove BiH, cijena dostave je 7KM za narudžbe ispod 30KM, za veće narudžbe od 30KM besplatna dostava za područje cijele BiH.

Med sa đumbirom dobra su kombinacija ukusa, ali još bolja kombinacija zdravih sastojaka. Uz nju možete izlečiti kašalj, ublažiti simptome prehlade i gripa , smanjiti holesterol, izliječiti želudac,  smršati i dobro oporaviti svoj imunitet. Tvrdnje idu i dotle da su med đumbir zajedno dobar lek protiv raka. A evo šta je zapravo u ovoj kombinaciji tako moćno.

Đumbir djeluje protivupalno i umiruje bolove zahvaljujući svom specifičnom sastojku – gingerolu. Ovo je veoma važno jer su upale uzrok brojnih poteškoća sa zdravljem. Ovaj neobičan, aromatičan koren sadrži 12 antioksidanata koji štite tijelo od oksidativnog stresa, a glutation je je jedan od njih. Đumbir umirujuće deluje na stomak, podstiče telo da izbaci kroz znoj sve toksine i doprinosi bržem ozdravljenju. Ojačava imunitet i podstiče sposobnost organizma da se izbori sa virusima na najbolji mogući način.

Med je odličan izvor energije. Polifenoli koji su prisutni u medu deluju kao antioksidanti On okrepljuje organizam, deluje umirujuće na upalne procese, funkcioniše kao probiotik, antibiotik i antimikotik. Jača imunitet, ublažava kašalj i iritacije, bogat je vitaminima i mineralima. Med jača organizam i smanjuje rizik od bolesti i infekcija.

Med sa đumbirom pomaže kod:

Nadutosti i slabog rada crijeva a ujedno i pojačava pražnjenje crijeva; pomaže probavi, kod izgubljenog apetita, prehlađenog želuca, jutarnjih mučnina, kod povraćanja, nadutosti, kod raznih tegoba nakon uzimanja steroida - kortikosteroida, kod ameba (Entamoeba histolytica ), raznih parazita u crijevima i bakterija. Smanjuje i smiruje grčeve (antispazmodik).