Pčelarstvo "Vrbljanac"

Vrijesak med

Slika

Naziv: Vrijesak med

Cijena: 16,50 KM

Pakovanje: 1 kg

Količina:


Napomena:
Nudimo besplatnu dostavu na području Banja Luke. Šaljemo i u ostale dijelove BiH, cijena dostave je 7KM za narudžbe ispod 30KM, za veće narudžbe od 30KM besplatna dostava za područje cijele BiH.

Vrijesak med spada među ljekovitije vrste meda. Tamnožute je boje i intenzivnog okusa.

Vrijesak med  i njegova ljekovita svojstva:

  • izuzetno je ljekovit kod reumatizma
  • bolesti mokraćnog sistema i bubrega.
  • Pomaže i kod disajnih tegoba.

Ako ste pušač, iskoristite blagodati vrijeskovog meda. U kombinaciji s čajem od vrijeska odlično potiče iskašljavanje. Ima specifičan ukus no ukoliko se zakamuflira u čaju dijete bi ga trebalo zavoljeti. Osim toga, med od vrijeska može biti dobar za sve generacije jer pomaže kod reumatskih oboljenja te bolestima mokraćnih kanala i mjehura.

Naravno med se sipa samo u prohlađen čaj. Veruje se da je vrijesak afrodizijak, pa tako i med od vrijeska ima ova svojstva. Med će uobičajno kristalizirati nakon izvesnog vremena, ali to je sasvim normalna pojava.

Vrijesak med se upotrebljava kod kašlja, bolesti bubrega i mjehura, reume, artritisa, ekcema, problema sa prostatom. Podstiče znojenje i izbacivanje vode iz tijela.

Liječi bubrege, te je naročito dobar kod bubrežnog kamenca ili pijeska. Također, jako je dobar i za čišćenje crijeva od glista.