Pčelarstvo "Vrbljanac"

Mješavina meda i polena

Slika

Naziv: Mješavina meda i polena

Cijena: 11,50 KM

Pakovanje: 200 g

Količina:


Napomena:
Nudimo besplatnu dostavu na području Banja Luke. Šaljemo i u ostale dijelove BiH, cijena dostave je 7KM za narudžbe ispod 30KM, za veće narudžbe od 30KM besplatna dostava za područje cijele BiH.

Mješavina meda i polena (Pol med) savjetuje se za poboljšanje apetita, jačanje pri napornom radu i jakom trošenju fizičke snage, kod premora, nervoznim osobama, starijim osobama za normalizaciju crijeva, bolesti prostate, bronhitisa, upale moždanih stanica i žutice.

Mješavina meda i polena za zdravlje

Brojni istraživači istraživali su uticaj polena na ljudski organizam, prema kojima je utvrđeno njegovo blagotvorno djelovanje na metabolizam, uključujući ukupnu aktivnost želuca. Posjeduje blagotvorno djelovanje na gastrointestinalni trakt čovjeka.

  • Regulira funkciju crijeva, povećava sadržaj hemoglobina u krvi.
  • Poboljšava stanje bolesnika s kroničnim hepatitisom i normalizira rad jetre.
  • Polen jača kapilare (posebno moždanih žila), snižava razinu kolesterola u krvi i krvni pritisak.
  • Koristan je kod poremećaja mikrocirkulacje, usporenja rada srca, kod glaukoma, ekcema, psorijaze, kod normalizacije psihe.
  • Polen u kombinaciji s medom uspješno se koristi za liječenje hipertenzije, kao i kod bolesti nervnog i endokrinog sistema.
  • Koristan je za jačanje imuniteta, poslije teških bolesti i pacijentima u postperativnom razdoblju.

Polen u kombinaciji s drugim lijekovima povećava njihovu učinkovitost, dozvoljava nam smanjiti dozu, a ponekad i zamijeniti njih.

Pogledajte galeriju fotografija