Pčelarstvo "Vrbljanac"

Med u saću

Slika

Naziv: Med u saću

Cijena: 21,50 KM

Pakovanje: 1 kg

Količina:


Napomena:
Nudimo besplatnu dostavu na području Banja Luke. Šaljemo i u ostale dijelove BiH, cijena dostave je 7KM za narudžbe ispod 30KM, za veće narudžbe od 30KM besplatna dostava za područje cijele BiH.

Med u saću je vrlo ukusan. Pored slatkog okusa ima i ugodnu, slabo nakiselu žicu zbog organskih kiselina koje se nalaze naročito u bagremovom i voćnom medu. Takođe, posjeduje i fini miris koji potiče od eteričnih ulja biljaka s kojih pčele sakupljaju nektar.

Med u saću i njegova ljekovita svojstva:

Med u saću se preporučuje kod upale usne šupljine, upale sinusa, prehlade, angine, upale nosne šupljine i upale grla.

Žvakanje meda sa saćem ima višestruke koristi za organizam.

Med u saću poseduje antibakterijsko, antiprotozično, antimikotičko, protivalergijsko i protiv upalno dejstvo. Narodna medicina pouzdano zna da je žvakanje voštane mase saća korisno za sluzokožu svih organa za disanje.

Med u saću poboljšava imunitet i jača otpornost na prehlade. Svojim delovanjem utiče na sluzokožu usne duplje i čisti zube od kamenca.

On prestavlja odlično sredstvo u borbi protiv upale sinusa, čisti pluća a bogat je i vitaminom A,

Žvakanjem meda u saću jedan deo voska ostaje u organizmu, prolazi kroz creva, te utiče na zarastanje čireva i hemoroida. Vosak se ne razgradjuje u crevima jer ljudski organizam nema te enzime.

Jedina životinja koja je to u stanju jeste voskov moljac koji se hrani voskom i u stanju je da za kratko vreme upropasti saće u kojem je zaležen. Jedino taj mali insekt ima enzime koji deluju i na neke bakterije kao što je bakterija uzročnik tuberkuloze.